43 62 04 48
Man.-tors. 9:00 - 16:00
Fre. 9:00 - 14:00
Borebiller - bekæmpelse af borebiller og andre træskadedyr

Borebiller - bekæmpelse af borebiller

 

De aller mest udbredte borebiller kaldes også for træorm eller møbelorm. De voksne biller kommer primært frem om sommeren, når de gnaver sig igennem deres runde huller. Det er på den måde man kan se at træet drysser. De voksne borebiller lever kun 2-3 uger, men kan flyve, så man tror ofte det er små stuefluer. Efter udklækningen parrer billerne sig, og dernæst kan hunnen lægge sine op til 50-60 æg.

Æggene lægges normalt aldrig på glatte overflader, men det er ofte i revner, gulvplanker eller i spær. De lægges normalt i deres gamle flyve huller og der går ca. 4-6 uger før æggene klækkes, hvorefter de små larver gnaver sig ind i træet.

Da larverne bliver større kan de ikke komme ud af træet, så derfor kan de ikke vandre fra hus til hus. Den bedste temperatur set fra borebillens synspunkt, er 22-23 grader, men kan klare sig ved lavere temperatur og findes derfor også ved udendørs træværk. De trives bedst ved et fugtindhold på 30%, men hvis fugtindholdet er under 11-12%, går udviklingen i stå.Bekæmpelse af borebiller


Udviklingen foregår således, at har man 1000 borebiller i sit træværk i år, så har man 2000 til næste år.

Træværket bliver sprøjtet af 2 omgange. Efter første sprøjtning, ventes der til væsken er suget ind i træet.
Dernæst gives 2. sprøjtning, så man er sikker på træet er mættet.

Der kræves en del erfaring for bekæmpelsen, så vi anbefaler, at der benyttes et skadedyrsfirma der har en viden og en del erfaring omkring disse dyr.Vi kører ud fra:

København
Albertslund
Vedbæk

Har du spørgsmål omkring skadedyr og bekæmpelse af skadedyr, så står vores eksperter klar til at besvare dine spørgsmålSpørg eksperterne


Ring til os på 43 62 04 48 og få et super godt tilbud!
Vi er klar ved telefonen fra kl. 9 igen.