43 62 04 48
Man.-tors. 9:00 - 16:00
Fre. 9:00 - 14:00
Møl - effektiv bekæmpelse af møl

Møl - effektiv bekæmpelse af møl

 

Møl i tekstiler. De møl vi kender bedst til, er enten klædemøl, pelsmøl eller tekstilmøl.

Møl lægger omkring 100-150 æg i deres levetid. Da æggene bliver lagt i revner og sprækker, kan de være yderst svære at få øje på. De fleste er ikke klar over, at det er larverne der bider hul i tekstiler og ikke de voksne flyvende møl. Æggene findes oftest i folderne i tøjet og imellem hårene på tæpper og pelse.

Det tager lidt under 1 uge for et æg at udvikle sig til larve. Er temperaturen på frysepunktet, dør larverne i løbet af 3 uger.

 

 

Møl i madvarer

 

Melmøl og tofarvet frømøl, er de to arter af møl, der angriber og lægger æg i vores madvarer. Ens for dem begge er, at de lægger æg i bl.a. tørret frugt, kornprodukter, nødder, mandler. I visse tilfælde har vi været ude for, at de også går i kaffebønner, men det hører dog til de sjældne tilfælde.


Begge mølarter lægger op til 200-400 æg i deres levetid. Æggene bliver oftest lagt direkte i varerne hvor de også bliver udklækket, men de findes også i revner og sprækker, hvor det praktisk talt er umuligt at rengøre.
Stadiet fra æg til voksen, tager ca. 20-40 dage, så man kan forestille sig, at der ikke skal lang tid til, før man har køkkenet fuld af møl.
 

 

 

Bekæmpelse af møl

 

Det er næsten en umulig opgave som privatperson at bekæmpe møl, da man som privatperson ikke kan købe en gift som er langtidsvirkende. Dels kræver det en stor erfaring og det vil i langt de fleste tilfælde være det klogeste, at kontakte et skadedyrsfirma til at udføre bekæmpelsen. Man skal regne med 2 - 3 behandlinger med 14 dags mellemrum.

 Vi kører ud fra:

København
Albertslund
Vedbæk

Har du spørgsmål omkring skadedyr og bekæmpelse af skadedyr, så står vores eksperter klar til at besvare dine spørgsmålSpørg eksperterne


Ring til os på 43 62 04 48 og få et super godt tilbud!
Vi er klar ved telefonen fra kl. 9 igen.